DashcamInstallatie.nl
Altijd bijzonderheden of bewijs van een ongeval op beeld!

Informatie

 

Algemeen

Een dashcam is een camera die in een voertuig wordt geplaatst waarmee beelden voor het voertuig worden opgenomen. 

Dashcams worden steeds populairder in Nederland. Naast het filmen van mooie routes of bijzonderheden welke onderweg gebeuren, kunnen de beelden ook als bewijs worden gebruikt bij een ongeluk of schade.


Wetgeving

Voor het voeren van een dashcam in uw auto is in Nederland en vrijwel alle andere landen binnen Europa geen wetgeving. Dit wil zeggen dat het plaatsen van een dashcam in uw voertuig is toegestaan. 

Wel dient men aan een aantal voorwaarden te voldoen. De dashcam moet namelijk zo geplaatst worden dat niet het zicht wordt belemmerd en mag u de dashcam niet tijdens het rijden bedienen.

Daarnaast mogen beelden welke zijn opgenomen in openbare ruimten niet zomaar worden gepubliceerd. Met een dashcam worden namelijk beelden geregistreerd, waarmee personen direct of indirect (via kentekenregistratie) kunnen worden geïdentificeerd.

Ook is het niet toegestaan om zonder toestemming te filmen op privé terrein.


Dashcam van DashcamInstallatie.nl

Onze dashcams zijn klein van formaat en beschikken over een scherp kleurenbeeld met een brede kijkhoek! Voor de volledige specificaties van de dashcam zie Specificaties Dashcam

Wij bouwen de dashcam zorgvuldig en veilig in uw voertuig. De dashcam kan relatief vrij onzichtbaar tussen het raam en de spiegel geplaatst worden en uiteraard zonder dat het uw zicht belemmerd. De draden worden netjes weggewerkt en ook deze zullen niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn. De dashcam is altijd gezekerd via de zekeringkast en krijgt pas voeding zodra het contact wordt omgedraaid. Zo kan de geplaatste dashcam er nooit voor zorgen dat uw accu ongewenst leeg loopt. Zodra er voeding op de dashcam staat, begint deze automatisch met beelden opnemen!

Onze dashcams beschikken over Wifi en dienen ten minste eenmalig verbonden te worden met uw telefoon of tablet (zo weet de dashcam welke tijd en datum het is). Uw telefoon of tablet dient hiervoor te beschikken over een IOS of Android besturingssysteem. 

Bij DashcamInstallatie.nl ontvangt u 1 jaar garantie op zowel de dashcam als de inbouw hiervan.